Kjo xhami e cila shihet në foton e mëposhtme besohet se ekziston që nga viti i largët 1442 ,shkruan InforCulture.info

Xhamia e fshatit Dragobi ndodhet në zonën e Myftinisë Tropojë të Bajram Currit . Xhamia e Dragobisë është e vendosur në fshatin e Dragobisë, buz lumit të Valbonës.

Rreth saj ka disa varreza myslimane dhe karshi saj ndodhet Shpella e Dragobisë (Monumet Natyre) e cila ndodhet në lartesinë rreth 1200 m mbi nivelin e detit  dhe që ka një gjatësi 8 m dhe gjersi deri ne 4 m. Aty është strehuar edhe heroi Bajram Curri (Thuhet se në këtë shpellë në vitin 1925 vdiq (apo u vra B.Curri ).

Nuk ka të dhëna të sakta që dëshmojnë jetërsinë e kësaj xhamie , mirëpo sipas gojëdhënave të banorëve ndër breza ,besohet se ky objekt fetar i takon vitit 1442.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here