Categories: SHKENCË/TECH

Mënyra si mund të zbuloni nëse ndonjë pajisje është duke iu spiunuar

Inxhinierët në Carnegie Mellon, e kanë zhvilluar aplikacionin Internet Of Thing apo IOT, që t’i skanojë pajisjet inteligjente të zgjuara që njihen si IOT.

Këto pajisje përfshijnë asistentin digjital, televizionin e zgjuar dhe pajisjet tjera shtëpiake të teknologjisë së lartë.

Pas një skanimi të shpejtë, aplikacioni i tregon përdoruesit, se çfarë janë pajisjet IOT dhe për çfarë mund të shërbejnë.

Nëse ka mundësi, përdoruesve mund t’ju ofrohet që të mos hynë në bazën e të dhënave, të cilat është duke i mbledhur ajo pajisje, që nënkupton se është duke spiunuar.

Aplikacioni e ka edhe një bazë së të dhënave, që iu ndihmon përdoruesve, që të kuptojnë më shumë rreth përdorimit të pajisjeve të tyre.

Krijuesit e aplikacionit IOT, po përpiqen që ta zgjerojnë përdorimin e këtij aplikacioni dhe ta lehtësojnë mënyrën e përdorimit, për të zgjeruar transparencën dhe rritur privatësinë dhe sigurinë.

In For Culture

Recent Posts

”Lagur me lot, djegur me flagë, Flamur i kuq, flamur i zi” Fan Noli – Hymni i Flamurit

O Flamur gjak, o flamur shkabë,O vënd e vatr’ o nën’ e babë,Lagur me lot,…

2 hours ago

‘’A më tregoni, ku ta gjejmë forcen sot të këndojmë..’’ Jericho – Nëntori i ftohtë

Sot shënon 28 nëntori,në këtë datë në vitin 1912 Shqipëria shpalli pavarsinë e saj dhe…

4 hours ago

Lëngu i qepës/ Zgjidhja ideale për pastrimin e organizmit

Lëngu i qepës është një pije jo shumë e përhapur dhe me shumë gjasë e…

5 hours ago

Mielli i duhur për diabetikët/ Vlerat e semolinës kundër sheqerit të lartë në gjak

Nëse vuani nga diabeti i tipit 2 ose rrezikoheni nga kjo sëmundje, atëherë me siguri…

5 hours ago

Reumatizma – Shenjat dhe trajtimet që funksionojnë

Reumatizma është një sëmundje që prek kyçet, gjunjtë, ijet dhe shpinën. Ajo shfaqet me dhimbje,…

5 hours ago

Kush janë 40 burrat që firmosën Deklaratën e Pavarësisë

Ismail Qemal Bej Vlora/ Ngriti flamurin në Vlorë. Firmosi i pari Deklaratën e Shpalljes së…

5 hours ago