Categories: KËSHILLA

Cili është presioni normal i gjakut për moshën tuaj?

Me rritjen e moshës, tensioni i gjakut ndryshon dhe për fat të keq shndërrohet në armikun tonë më të madh.

Presioni i gjakut sulmon veshkat, arteriet, dhe të gjithë trupin. Nëse ju nuk i kushtoni vëmendjen e duhur, mund të shkaktojë probleme serioze.

Presioni i gjakut githmonë ka diçka për të thënë për shëndetin tonë, dhe nëse jemi mirë, vizita tek një doktor shoqëroht me shprehjen ‘Tensioni për pilot”, shprehje kjo që barazvlerësohet me një gjendje shumë të mirë shëndetësore. Por a e dini ju se cili është tensioni normal për moshën tuaj.

Një studim i kryer nga më shumë se 2000 studiues doli në përfundimin se sipas moshës njeriut duhet të ketë tensionin e gjakut si më sipër.

In For Culture

Recent Posts

“Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi)-Kënga e parë dasme arbëreshe e dokumentuar

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita…

11 mins ago

Diçka që nuk e dini për zinxhirin e xhinseve tuaja

Le të bëjmë një lojë. Shikoni zinxhirin e xhinseve. Do të lexoni shkronjat YKK. Nëse…

22 mins ago

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

29 mins ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

39 mins ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

2 hours ago

E dini për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e brendshme të makinës?

Kjo është një levë që shërben për të mbrojtur shoferët nga të “verbuarit” natën nga…

2 hours ago