Categories: KËSHILLA

Nuk ka nevojë t’i lani çdoherë: Si t’i dezinfektoni më së miri maskat e pëlhurës pas bartjes?

Për shkak të mungesës së maskave kirurgjike nëpër barnatore, shumica kanë qenë kreativë dhe kanë filluar t’i bëjnë maskat vetjake

Mirëpo, menjëherë është shfaqur pyetja sa jeni të detyruar të bëni maska në mënyrë që pas çdo bartjeje t’i lani dhe t’i dezinfektoni?

Ekspertët i kanë dhënë përgjigje të thjeshtë kësaj pyetjeje – nuk ka nevojë t’i lani pas çdo bartjeje.

E gjitha që duhet të bëni është që pas kthimit në shtëpi të merrni hekurin dhe me avullin që e krijon hekuri të sterilizoni maskën të cilën e keni bartur.

Në të vërtetë, hekuri me avull prej 100 gradësh është dezinfektimi më i mirë jo vetëm për maskat, por edhe për të gjitha gjërat të cilat i keni bartur në vete – fanellat, xhaketat, pantallonat.

Gjithashtu, në të njëjtën mënyrë mundeni t’i dezinfektoni edhe jastëkët, perdet, përkatësisht çdo gjë që duhet dezinfektuar në periudhën kur është mungesë e mjeteve dezinfektuese.

Dhe, nëse nuk keni mjaftueshëm maska kirurgjike, ne ju propozojmë që të shikoni videon dhe vetë, me siguri, të bëni njësoj maskë efikase.

In For Culture

Recent Posts

5 kafshët që ndihmuan në ndryshimin e historisë

Anëtarët e mbretërisë shtazore kanë luajtur prej kohësh një rol në historinë njerëzore. Zbuloni më…

16 mins ago

10 artistët që ndryshuan botën

10 artistët që ndryshuan botën Sir Charlie Chaplin (Lindur: 16 prill 1889 – Vdiq: 25…

29 mins ago

7 këshilla nga mjekët që diabetikët duhet të ndjekin gjatë pandemisë

Nuk kanë qenë të pakta lajmet mbi pandeminë dhe kujdesin ndaj vetes në këtë periudhë.…

41 mins ago

Enver Hoxha (1966): Kosova është shqiptare, mbetet shqiptare dhe i përket Shqipërisë

Me rastin e shkarkimit, që Josip Broz Tito dhe udhëheqja më e lartë e Jugosllavisë,…

1 hour ago

Zbulohet vizatimi 2,000-vjeçar në formë të një maceje(Foto)

Në Peru është zbuluar një vizatim në tokën shkretirore ,ai ka formën e një maceje…

2 hours ago

NASA në misionin e tyre, me sukses prekën asteroidin

Pasi orbitoi rreth Tokës asteroidi Bennu për gati dy vjet, anija kozmike e NASA-s OSIRIS-REx…

2 hours ago