6.1 C
Pristina
Thursday, February 25, 2021
Home KAFSHËT Lyre Bird apo Zogu Lyre: shpendi që mund të imitojë më shumë...

Lyre Bird apo Zogu Lyre: shpendi që mund të imitojë më shumë se 20 specie të ndryshme (Video)

Planeti Tokë është i mbushur me bukuri natyrore dhe specie të ndryshme që ende nuk i njohim dhe as shkencat përkatëse nuk i kanë eksploruar të gjitha. Cdo ditë e mund të mahnitemi me dicka të re që është pjesë e shtëpisë tonë të madhe, Tokës. /InforCulture.info

Në këtë video që kemi sjellur më poshtë mund të mahniteni më me Zogun Lyre i cili mund të imitojë më shumë se 20 specie të ndryshme, duke filluar nga shpënd të tjerë që jetojnë rreth tij, kafshë tjera e poashtu edhe gjesende të njerëzve.

Zogu Lyre habitë të gjithë ku përvec imitimit të shpezve dhe kafshëve tjera që jetojnë në arelain e tij ku edhe ai jeton, ka arritur të regjistroj edhe zërin e shkrepjes së aparatit fotografik, alarmin e veturës e madje edhe zhurmën e sharrës së druve që si duket i ka dëgjuar kur njerëzit kanë prerë drurët në pyll.

Lyre Bird apo Zogu Lyre është një prejë shumë specieve të rralla të planetit tonë që janë shumë të vecanta dhe shpeshherë dëri sa të i shohim kalojnë edhe përtej imagjinatës tonë. /InforCulture.info

Video: YouTube, BBC Earth

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Pse maskat e fytyrës mund të zvogëlojnë ashpërsinë e Covid-19, zbulojnë studimet e fundit

Maskat e fytyrës zvogëlojnë përhapjen e koronavirusit të ri dhe gjithashtu mund të zvogëlojnë ashpërsinë e Covid-19.Studimi i...

Si mësohej gjuha shqipe… nën fletoret e greqishtes

“Unë besoj në Zot, në Abetare dhe në Komb. Këto janë “Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjtë” – At Irakli Pylli

Cilat janë “ligjet absolute” të mbretëreshës Elisabetë?

Këto janë disa rregulla që familja mbretërore duhet t’i ndjekë me rreptësi dhe që asnjë prej anëtarëve të familjes, as nuk guxon...

Kjo është mënyra si radhit Instagram shikimet në Story

Shumë përdorues besojnë se aplikacioni tregon se kush i shikon më shumë profilet e tyre por kur  Instagram nisi Stories në 2016,...

Recent Comments