6.1 C
Pristina
Wednesday, January 20, 2021
Home KAFSHËT Fotografia e fundit e Thylacine-s (Tigri ose Ujku Tasmanian), kafshës që tashmë...

Fotografia e fundit e Thylacine-s (Tigri ose Ujku Tasmanian), kafshës që tashmë nuk ekzistonë (Foto)

Kjo është fotografia e fundit e Tigrit Tasmanian ose Ujkut Tasmanian që tashmë nuk ekzitonë më në Tokë. /InforCulture.info

Edhe pse Tilacina dukej e ashpër në pamje, ato përshkruhen se në të vërtetë ishin mjaft të ndrojtur dhe, sipas Live Science, “mund të kapeshin pa luftë”.

Në shekullin e kaluar hetimet për Telacinën ishin shumë të shpeshta sa që më pastaj erdhi përfundimi për mos ekzistencën e tyre.

Edhe në këtë rast të kësaj kafshe, njerëzit konsiderohen si shkaktarët kryesor të zhdukjes së tyre për shkak të gjuetisë së pa kontrolluar ndaj tyre. Tigiri ose Ujku Tasmanian është vetëm një prej shumë kafshëve në botë që kanë mbetur vetëm të dokumentuara dhe në realitet nuk ekzistojnë më. Por, në ditët e sotme edhe një grup i madh i kafshëve në botë kanë mbetur të pakta në numër dhe rrezikojnë zhdukjen. /InforCulture.info

Fotografia është bërë në vitin 1933.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Shqiptarët në perandori sipas këndvështrimit turk

ANA TJETËR E TË SHIKUARIT /PASKTHIMNë monografinë të tij ‘’Shqiptarët në Perandorinë Osmane’’ studiuesi Nexhip P. Alpan...

Kështjella dardane shumë shtresore e Gërqinës së Gjakovës

Shkruan; Haxhi MEHMETAJKështjella thirret më fjalën e vjetër shqipe Gjytet dhe për herë të parë është identifikuar...

Fotografi të rralla: Gjakova gjatë luftës së dytë botërore, viti 1941

Fotografit jan bërë nga Ottorino Murari dhe gjindën në arkiv të Alberto Castaldini-tNga libri "Palaver: Vita quotidiana in Kosovo: diario fotografico...

Milan Sufflay për kufijtë e shqiptarëve në Mesjetë: Mali i Zi, fëmijë i llastuar i Shqipërisë

Etnosi i shqiptarëve është i një lashtësie të madhe dhe me këmbëngulje (vitale) në Ballkan. Për më shumë se njëmijë vjet e...

Recent Comments