Si dukeshin qendrat e mëdha botërore në fillimet e shekullit XX (Foto)

Qendrat më të mëdha botërore që njohim sot në për botë zhvillimin më të madh si për nga ana ekonomike, teknologjike dhe infrastrukturës e patën në shekullin 20. /InforCulture.info

Zhvillimi i qytetëve që ne njohim sot si metropole, ishte i lidhur me rrjedhat historike e politike pasi që po në shekullin e 20 ndodhën dy lutërat e mëdha botërore, dhe shumë prej këtyre qyteteve u shkatrruan dëri në atë masë sa u shëndrruan në qytete gërmadha. Mirëpo rindërtimi dhe këthimi i tyre në normalitet ishte synimi kryesor i shteteve  të mëdha pas përfundimit të luftrave në për të cilat bota kaloj në shekullin 20.

Inforculture sjell disa fotografi të kryeqendrave më të mëdha botërore të shkrepura në fillimet e shekullit 20, dallimi i pamjes së at’hershme dhe sot është shumë i madh. /InforCulture.info

  1. New York, SHBA

2. Londra, Mbretëri e Bashkuar

3. Parisi, Francë

4. Moska, Rusi

5. Berlini, Gjermani

6. Stambolli, Turqi

7. Meka, Emiratet e bashkuara Arabe

8. Hong Kongu, Kinë

9. Brukseli, Belgjikë

10. Viena, Austri

11. Tokio, Japoni

12. Roma, Itali

InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

7 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

8 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

8 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

8 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

8 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

8 hours ago