Categories: KAFSHËT

Pamje të krijesës së quditshme ujore të quajtur ‘Man O’War’ portugeze se si e thumbon dhe më pas e han prenë e saj (Video)

Man O’War portugeze në pamje janë shumë interesante dhe të bukura mirëpo tentakulat e saj janë një kërcim serioz për peshqit por në shumë raste edhe për njerëzit. /InforCulture.info

Tentakulat e Man O’War janë shumë helmuese dhe thumbimi nga to është shumë i rrezikshëm. Ato janë të mbuluara në nematocistë të mbushur me helm që përdoren për të paralizuar dhe vrarë peshq dhe krijesa të tjera të vogla.

Për njerëzit thumbimi nga Man O’War portugeze është jashtzakonisht i dhimbëshëm por rrallëherë vdekjeprurës, por duhet patur kujdesë pasi që madje edhe një Man O’War i ngordhur në breg të detit mund të shkaktoj dhimbje të mëdha nga prekja e tij.

Blue Planet II nga BBC kapë këtë moment, kur një peshk kapet nga tentakulat e Man O’War dhe nuk ka fat të shpëtoj nga gëlltitja e saj. /InforCulture.info

Video: Youtube, BBC Earth

InFor. Culture

Share
Published by
InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

4 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

4 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

4 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

5 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

5 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

5 hours ago