..i thanun Skander Begh, Mbret e Dragua i Shqypnis

InforCulture sjellë një kartolinë të vjetër të shtypur në Bruksel të Belgjikës në të cilën gjendet imazhi i heroit kombtar Gjergj Kastrioti – Skenderbeut. /InforCulture.info

Në kartolinë siper imazhit të Skenderbeut shkruan në gjuhen shqipe në dialektin gegë: ‘’ Ghergh Kastrioti, i thanun Skander Begh, Mbret e Dragua i Shqypnis’’, dhe është shënuar viti i lindjeës dhe i vdekjes së Skenderbeut, që në fakt është shkruar gabim ‘’1404 – 1467’’, pasi që dihet se viti i lindjes dhe i vdekjes së Gjergj Kastirotit është 1405 – 1468.

Në krahun e djathtë shkruan: “KUJTIM I ATDHÉUT”, më poshtë në gjermanisht GRUSS AUS ALBANIEN, që përkthehet në shqip ‘’Përshëndetje nga Shqipëria’’. Dhe në frëngjisht SOUVENIR D’ALBANIE që në shqip përkthehet “Dhuratë e vogël (si kujtim) nga Shqipëria. /InforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

6 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

6 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

6 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

7 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

7 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

7 hours ago