Categories: SOCIALE

Fotografitë më mbresëlënëse të botës pa praninë njerëzore për shkak të pandemisë

Për javë të tëra në disa vende, dhe me muaj në vende të tjera, më shumë se gjysma e popullsisë së botës është izoluar për të parandaluar përhapjen e coronavirusit.

Si pasojë, vendet që ishin përplot me njerëz mbetën bosh, duke zbuluar një bukuri që më parë mbeti e kishte fshehur.

Imazhet të ndryshme tregojnë vende nga planeti ynë, përfshirë Nju Jorkun dhe New Delhi, si dhe hapësirat e tokës në Kaliforni, Evropë dhe Kinë – rajone që më herët ishin të goditura fort nga ndotja e ajrit.

Të marra pas një mbyllje ndërkombëtare për të frenuar pandeminë, imazhet janë ilustrime të qarta se si veprimtaria njerëzore ndikon në mjedis – dhe e mira që vjen kur ndalemi.

Pavarësisht nga ato që duken si një lajm i mirë për planetin , shkencëtarët thonë se ndikimi i coronavirusit mund të mos jetë i mjaftueshëm për të shmangur fatkeqësinë ekologjike të afërt.

Megjithatë, fotografitë e mëposhtme flasin vetë. /Telegrafi/

C

In For Culture

Recent Posts

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

15 mins ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

30 mins ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

36 mins ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

1 hour ago

Pasi të provoni këto dy truke, do të ”zhdukni” një herë e mirë të gjitha njolla e ndryshkut nga veshjet tuaja

Është më se e zakonshme që pas një farë periudhe të vini re njolla ndryshku…

1 hour ago

Konstantinov: “Shqiptarët janë banorë më të vjetër të Gadishullit Ballkanik dhe…”

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë…

2 hours ago