Categories: KAFSHËT

Dhelpra e Arktikut gjuan prenë e saj nën borë (Video)

Në kohën e dimrit, dhelprat e Arktikut në shumicën e rasteve gjuajnë prenë e tyre nën borë, dhe udhëtojnë deri në 100km në ditë duke kërkuar ushqim. /InforCulture.info

Gjatë verës dhelpra e Arktikut ushqehet me vezë, të vegjlit e të tjerëve, brejtës, madje ndjekë edhe zogjtë. Gëzofi i tyre ndryshon në për të gjitha stinët e vitit, dhe i jepë një mundesi të mirë që të jetë e kamufluar mirë për të mos u vënë re nga preja e tyre.

Me veshët e saj të gjerë (por të shkurtër) mund ta dëgjojë prenë e saj duke levizur edhe nën borë. Gjatë vjeshtës dhelpra e Arktikut punon shumë për ta ruajtur yndyrën e saj për dimër, dhe shton peshë deri në 50% më shumë.

Dhelpra e Arktikut në dimër kur ushqimi është shumë më i pakët, shpeshherë shkon pas ariut polar dhe ushqehet me atë që mbetet nga preja që ka vrarë ariu. /inforculture.info

Video /BBC

InFor. Culture

Share
Published by
InFor. Culture

Recent Posts

Pse gjithmonë stjuardesat na presin në aeroplan me duar pas shpinës?

Ju mund të keni vënë re se kur hipni në një aeroplan, stjuardesat e fluturimit…

13 hours ago

Çfarë nuk na mësojnë autoshkollat?

Disa njerëz besojnë se je i sigurtë kur udhëton me makinë nëse di sinjalistikën rrugore,…

13 hours ago

Historia e familjeve të njohura shkodrane

Studiuesi tiranas, Dr. Adrian Papajani, përmes një analize serioze dhe shkencore, ka bërë një kronikë…

14 hours ago

Asnjë mjek s’e kuptonte origjinën e sëmundjes së saj, 18-vjeçarja studion mjekësi dhe diagnostikon veten

Asnjë mjek s’e kuptonte origjinën e sëmundjes së saj, 18-vjeçarja studion mjekësi dhe diagnostikon veten…

14 hours ago

Korça dhe kinematë e viteve ’30

Nga Juliana Dhimitri Korça ka qenë një nga qytetet e para në Shqipëri me kinema.…

14 hours ago

Në këtë qytet të Norvegjisë ndodh diçka e magjishme sa herë që bie nata

Reine ndodhet në ishujt Lofoten të Norvegjisë. Tipari i tij më simpatik janë shtëpitë, kryesisht…

14 hours ago