Categories: KAFSHËTSOCIALE

Grupi vullnetar”Të bashkuar për kafshët” bën thirrje tek qytetarët të lënë ushqim për kafshë e shpezë

Situata aktuale me COVID-19 ka ndryshuar thuajse rrënjësisht jetën e secilit prej nesh pa dallim,shkruan InforCulture.Info

Në mbarë botën po bëhen thirrje për të qëndruar në shtëpi me qëllim të ruajtjes së shëndetit dhe parandalimit në masë të madhe të COVID-19.

Qëndrimi në shtëpi padyshim që është gjëja më e mirë që mund të bëjmë në këtë periudhë, mirëpo kjo gjë ka ndikuar negativisht tek kafshët pa pronarë, dhe shpezët e ndryshme.

Mosdalja e njerëzve në parqe,rrugë,sheshe e gjetiu,mbyllja e restorantve e lokaleve ka bërë që kafshët ta kenë të vështirë të gjejnë ushqimin e tyre, pa të cilin vështirë që do e sigurojnë mbijetesën,transmeton Inforulture.info

Për këtë problematikë ka reaguar grupi vullnetar “Të bashkuar për kafshët-United for Animals” ,duke bërë thirrje tek qytetarët që të gjenë mënyra për t`ua siguruar pak ushqim kafshëve dhe shpezëve.

Ata kanë theksuar se secili prej nesh mund të lëmë mbetjet e ushqimit tonë ,mbetje të cilat mund të jenë ushqimi që do shpëtojë shpezët apo kafshët.

Poashtu ky grup përmes rrjetit social Facebook ka kërkuar vullnetarë që do ndihmonin në menagjimin e situatës së qenve endacakë në Prishtinë.

Ndërkohë edhe qytetarët kanë vazhduar të publikojnë fotografi e video duke ushqyer qentë endacak dhe macet e rrugëve.

Secili prej nesh le t`i bashkangjitemi thirrjes së grupit “Të bashkuar për kafshët” dhe të kontribojmë në ushqyerjen e kafshëve në mënyra të sigurta komform të gjitha rregullave dhe kufizimeve aktuale.

Të mbrojmë vetën dhe të ushqejmë kafshët!/InforCulture.Info

In For Culture

Recent Posts

Si ta kuptoni kur jeni helmuar nga ushqimi? Ja shenjat

Shkencëtarët kanë dëshmuar se gjatë helmimit me ushqim nuk duhet të fajësohet ushqimi i fundit…

1 hour ago

Tre menu të tre restoranteve të ndryshme të Tiranës në vitin 1928(Foto)

Arsyeja e mbijetesës së këtyre menuve krejt të zakonshme deri në ditët tona është se…

2 hours ago

Kush janë shqiptarët që sunduan Rumaninë

Me origjinë ilire ishin afro 30 perandorë romakë dhe së paku gjashtë të Bizantit. Madje,…

2 hours ago

Djali i Ismail Qemalit, i harruari nga historia

Në vitin 1997, në varrezat e Strugës është zbuluar se prehen eshtrat e një prej…

2 hours ago

Dobitë shëndetësore të bukës së misrit

Misri vazhdon të jetë numër një për të mbajtur konstant nivelin e kolesterolit në gjak,…

2 hours ago

Ushtria pushtuese serbe në tokat shqiptare në vitin 1912 (Fotografi historike)

Rreth vitit 1910, pak përpara shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, pati një lëvizje të gjerë…

3 hours ago