Categories: KAFSHËT

Leopardi i borës gjuan dhitë malore(Video)

Leopardi i borës apo njohur në gjuhën shkencore ‘’Panthera Uncia’’ është një mace e madhe e cila jeton në vargjet malore të Azisë Qendrore dhe Jugore. /InforCulture.info

Cilësohet si kafshë e rrallë, që duhet mbrojtur pasi që numri i tyre në botë shënon numrin nën 10 mijë prej tyre, dhe deri në vitin 2040, numri i tyre pritet të bie për 10% më pak.

Leopardi i borës cilësohet si kafshë shumë e shkathët dhe shumë e bukur, që jeton në pjesë të larta malore dhe të ftofta.

Më poshtë kemi bashkangjitur një video të shkurtër ku Leopardi i borës gjuan dhitë e egra në një zonë malore. Vrapimi nëpër malin shkëmbor është shumë interesant dhe i pa parashikueshëm. /inforculture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

13 mins ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

27 mins ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

34 mins ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

1 hour ago

Pasi të provoni këto dy truke, do të ”zhdukni” një herë e mirë të gjitha njolla e ndryshkut nga veshjet tuaja

Është më se e zakonshme që pas një farë periudhe të vini re njolla ndryshku…

1 hour ago

Konstantinov: “Shqiptarët janë banorë më të vjetër të Gadishullit Ballkanik dhe…”

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë…

2 hours ago