Categories: KËSHILLA

Si t’i shkurtoni vetë flokët derisa sallonet e floktarëve janë të mbyllura?

Mos u dëshpëroni, mundeni t’i shkurtoni flokët vetë në shtëpi duke përdorur disa truqe

Nëse jeni mësuar që të shkoni rregullisht te floktari, nuk duhet të brengoseni, sepse me këshillat që do t’i lexoni në vazhdim të këtij teksti mund t’i shkurtoni flokët vetë në kushte shtëpie.

Këshillat për shkurtimin e skajeve të flokëve të drejta:

Njomni flokët me ujë në mënyrë që më lehtë t’i kontrolloni, pastaj krihni mirë.

– Lidhni flokët në një gërshet të ulët dhe varësisht nga gjatësia e flokëve vini një apo dy llastikë në gërshet.

– Fundin e gërshetit vendoseni në mes të gishtit tregues dhe gishtit të mesëm dhe tërhiqeni poshtë dhe me gërshërë pritni gjatësinë e dëshiruar të skajeve.

– Kjo formë e shkurtimit të flokëve do të duket pak më e gjatë nga pas, mirëpo nëse flokët i qitni përpara ato do të jenë të drejta.

Opsioni i dytë:

– Ndani flokët në pjesë të njëjta dhe qitni përpara edhe nga ana e djathtë edhe nga ana e majtë dhe lidhni me llastik të dy skajet e flokëve.

– Sërish duke përdorur gishtat si kufizim pastaj tërhiqni skajet poshtë, përcaktoni gjatësinë të cilën dëshironi ta shkurtoni dhe pritni me gërshërë.

Nëse dëshironi që flokët t’ju duken plotësisht të drejta kur i shkurtoni shikoni në cilën mënyrë do ta bëni këtë në videon në vazhdim.

In For Culture

Recent Posts

Çfarë është sindroma Tourette?

Sindroma Tourette është një problem me sistemin nervor që i bën njerëzit të bëjnë lëvizje…

3 hours ago

Si u shndërrua Athina nga Pellazge në Greke

Straboni na tregon se si e morën grekët, Athinën pellazge! Asnjë provë e vetme nuk…

3 hours ago

Nuk i dini? Ja cilat janë produktet që nuk skadojnë pothuajse kurrë

Ekzistojnë disa produkte që nuk skadojnë kurrë. Ato mund të konsumohen në çdo kohë nëse…

3 hours ago

Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë, ja sa km/h po voziste

Walter Arnold ka qenë duke drejtuar makinën “Arnold Benz Motor” Cariage, me 12 kilometra në…

3 hours ago

Çfarë janë Venomet?

Venomet janë e drejta kanunore e përpunuar gjatë shekujve në krahinat e Shqipërisë. Para pushtimit…

3 hours ago

12 foto të frikshme të qyteteve kineze ku nuk jeton asnjë njeri – arsyeja do t’ju befasojë

Në Kinë ekzistojnë qindra qytete që kanë çdo gjë që i nevojitet një jetese moderne…

4 hours ago