Categories: KULTURË

Shkolla e artit pamor prezanton 50 punimet e nxënësve në ekspoziten virtuale “Quarantine”

Nxënësit e shkollës së mesme të artit pamor “Adem Kastrati”, kanë realizuar në mbrëmjen e së premtes ekspozitën kolektive në formë virtuale “Quarantine”, në të cilën janë paraqitur 50 punime të ndryshme.

Drejtori i Arsimit, Nazim Gagica, ka thënë se kjo është ekspozita e parë e kësaj natyre në Kosovë.

“Vlerësojmë angazhimin e nxënësve, mësimdhënësve dhe stafit menaxherial për punën e tyre në këtë kohë të Covid-19. Nxënësit e Gjilanit janë dëshmuar tashmë në fushën e artit dhe jam i lumtur që jemi kampion në nivel vendi me aplikimin e mësimit online”, ka deklaruar Gagica,

Drejtori i kësaj shkolle, Roland Masurica, po ndjehet krenar me nxënësit dhe mësimdhënësit, të cilët realizuan ekspozitën e parë në Kosovë të kësaj natyre.

“Kushtet e “karantinimit” shpërfaqën një fenomen i cili i mobilizoi vlerat humane të artistëve, e bashkë me to edhe nevojën për t’i jetësuar ato prirje në forma të ndryshme kreative. Pra, në këto kushte të vetizolimit, nxënësit tanë po gjejnë frymëzimin pë të shprehur kreativitetin e tyre artistik, dhe qëllimi i tyre është të përçojë reprezantimin vizuel përmes: videos, pikturës,vizatimit, grafikës, ilustrimit etj.”, ka thënë Masurica.

Kryetari i aktivit profesional , prof. Jeton Rexhepi, ka theksuar se se rëndësia  e artit dixhital është vlerësuese në të gjitha  llojet e artit, prodhimi dhe prezantimi i të cilave përfshinë në mënyrë thelbësore përpunimin e kompjuterit.

“Ky izolim në distancë, lidh  audiencën me  artin, e kjo na bënë me dije se imazhet dixhitale  dhe teknologjitë e bërjes së tingullit janë duke ndryshuar rrënjësisht kuptimin tonë për artin. Ështe kjo një mënyrë e re për ta provuar botën si të papërcaktuar dhe fragmentare dhe një ndarje të kufijve tradicionalë mes artistit dhe audiencës, veprës artistike dhe procesit artisti”, u shpreh ai.

In For Culture

Recent Posts

Shëron kollën, ky është shurupi natyral me katër përbërës që mund ta përgatisni edhe në kushte shtëpie

Kolla e thatë shkaktohet nga virozat, gripi dhe e ftohura, por mund të jetë simptomë…

33 seconds ago

Kur kandidatët për deputetë premtonin ujë, drita e rrugë, historia e panjohur e fushatës elektorale të 1921-it

Publikohet historia e panjohur të zhvillimit të zgjedhjeve të para parlamentare që u mbajtën në…

9 mins ago

Durrsakët që drejtuan universitetet kryesore evropiane

Në një shkrim të Profesor Doktor Jahja Drançollit flitet për disa durrsakë të cilët kanë…

16 mins ago

Ushqimet që mund ti konsumoni edhe pas skadencës

Koha të gëzoheni, sepse sot ju kemi sjell një listë të ushqimeve të cilat mund…

45 mins ago

Donin të shembnin Kishën e Laçit, as shkenca nuk e shpjegon dot atë që u ndodhi 32 ushtarëve

Në vitin 1981, një grup ushtarësh nga toga e Drojës në Laç shkuan për të…

1 hour ago

Kjo është historia e Louis Vuitton – nga një njeri i varfër në një markë gjigande

Sipas statistikave të vitit 2020, kompania Louis Vuitton zë vendin e 9-të midis markave më…

2 hours ago