Categories: SHKENCË/TECH

Google përdor inteligjencën artificiale për të përmirësuar cilësinë e video thirrjeve

Përdorimi i kësaj teknologjie po aplikohet në një kohë kur jemi bërë shumë të varur nga video thirrjet për shkak të krizës së koronavirusit.


Google shpreson ti japë fund video thirrjeve në cilësi të ulët duke përdorur inteligjencën artificiale për të mbushur boshllëqet e lëna nga lidhja e internetit.

WaveNetEQ përdor një librari të folure për të krijuar segmente reale të bisedave. Inteligjenca artificiale është trajnuar për të prodhuar tinguj dhe mund të plotësojë boshllëqe deri në 120 milisekonda.

Përdorimi i kësaj teknologjie po aplikohet në një kohë kur jemi bërë shumë të varur nga video thirrjet për shkak të krizës së koronavirusit.

Kur realizoni një thirrje përmes internetit, të dhënat ndahen në pjesëza të vogla quajtur paketa. Një lidhje e dobëta do të thotë se këto paketa nuk arrijnë në destinacionin e tyre ose vinë në renditjen e gabuar.

E thënë thjeshtë kjo shkakton cilësie të dobët. Google thotë se 99% e thirrjeve të bëra me aplikacionin Duo përjetojnë probleme me zërin. Prej këtyre 20% humbasin mëse 3% të zërit ndërsa 10% humbasin vetëm 1/10.

WaveNetHQ krijon të folurën për të mbushur këto boshllëqe të lëna nga mungesa e zërit.

In For Culture

Recent Posts

Ballit Kombëtar: ”Deklarata e juaj mbi Ballistët, nuk i ka hije një historiani, i cili akuzon pa fakte e pa dokumenta,..”

Balli Kombëtar drejtuar Fan Nolit  Letra e hapur e Ballit Kombëtar drejtuar Fan Nolit, Gazeta…

6 hours ago

Ceremonia e vitit 1928, si u shpall mbret Ahmet Zogu

TIRANË- “Excelsior” ka botuar, të enjten e 6 shtatorit dhe të premten e 7 shtatorit 1928, në faqet n°6, fotografitë…

7 hours ago

Shëron kollën, ky është shurupi natyral me katër përbërës që mund ta përgatisni edhe në kushte shtëpie

Kolla e thatë shkaktohet nga virozat, gripi dhe e ftohura, por mund të jetë simptomë…

7 hours ago

Kur kandidatët për deputetë premtonin ujë, drita e rrugë, historia e panjohur e fushatës elektorale të 1921-it

Publikohet historia e panjohur të zhvillimit të zgjedhjeve të para parlamentare që u mbajtën në…

7 hours ago

Durrsakët që drejtuan universitetet kryesore evropiane

Në një shkrim të Profesor Doktor Jahja Drançollit flitet për disa durrsakë të cilët kanë…

8 hours ago

Ushqimet që mund ti konsumoni edhe pas skadencës

Koha të gëzoheni, sepse sot ju kemi sjell një listë të ushqimeve të cilat mund…

8 hours ago