Categories: SOCIALE

“NDRYSHE” NË MËNYRËN MË TË MREKULLUESHME

Që nga viti 2007 ,2 Prilli njihet si dita ndërkombëtare e autizmit,dhe si e tillë shënohet edhe në Kosovë ,shkruan InforCulture.info

Shpeshherë në shoqëri ,personat autik ndihen të diskriminuar dhe shihen si njerëz ndryshe nga ne.

Po, vërtetë ata mund të jenë ndryshe, ata mund të kenë aftësinë që disa gjëra ti bëjnë shumë më mirë se të tjerët,ata mund të duan në mënyrën më të sinqertë, mundë të të shikojnë në sy me çiltërsinë që askush nuk të sheh, të të buzqeshin pa djallëzi dhe të festojnë suksesin në mënyrën më unike.

Ata janë thjeshtë pak çapkën dhe kërkojnë me ngulm ti kushtoni më shumë kohë e vëmendje, fundja a se kërkon çdo fëmijë një gjë të tillë.

Po ,ata vërtetë mund të jenë sfidues dhe kundërshtues, por harrojmë se pavarësisht autizmit, të gjithë fëmijët kanë teka, qajnë, sfidojnë, por kanë edhe turp.

Pra a nuk janë edhe ata njësoj si ne?!

A nuk meritojnë dashurinë , vëmendjen dhe përkushtimin maksimal nga secili prej nesh.

Ata duan thjesht ti duam ashtu siç janë ,me tiparet e mrekullueshme e ëngjëllore, me sytë e buzëqeshjen e çiltër.

Ata kërkojnë thjeshtë pak më shumë durim !!

Ata janë të mrekullueshëm në mënyrën e tyre ,dhe mund të arrijnë gjëra të mëdha ,sepse historia na ka mësuar se autikët mund të ndryshojnë botën ,ashtu siç ndryshuan Anjshtajni ,Beethoveni e Moxarti

Po ,ata mendohet se ishin autikë. Të tillë ishin edhe Bob Dylan e shumë të tjerë të cilët frymëzuan botën.

Prandaj mos ti shohim si njerëz NDRYSHE nga ne, ata janë thjeshtë “NDRYSHE” Në MëNYRëN Më Të MREKULLUESHME !!

/InforCulture.Info

In For Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

6 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

6 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

7 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

7 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

7 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

7 hours ago