Categories: KURIOZITETE

Origjina e lumit të kuq si gjaku në Peru (VIDEO)

Uji i lumit të Kuq në Kusko buron në Malin e Ylberit Palkoyo, Peru. Lumi i Kuq në Kusko shkon në ngjyrë të kuqe dhe rozë për shkak të oksideve të hekurit që formojnë një pjesë të madhe të tokës së rajonit nëpër të cilën kalon ky lum.

Për shkak të reshjeve të shiut, ky lum i kuq ose rozë në Kusko është zakonisht i Gjatë pjesës tjetër të vitit, niveli i ujit të lumit është shumë më i ulët dhe ngjyra e tij bëhet më shumë kafe. Nëse planifikoni të udhëtoni në malësitë e Perusë gjatë sezonit të shirave, të vizitoni Lumin e Kuq të Palkoyo është një mundësi e shkëlqyeshme për të parë diçka që më herët mbase nuk e keni parë dot, ose që nuk mund ta shikoni tjetërkund. Ky lum shtrihet gjithashtu përgjatë parkut “Rainbow Mountains” në Peru që është shumë i njohur për malet dhe kodrat shumëngjyrëshe .

https://media.gazetasi.al/upload/videos/2019/09/Wfy5PILEvxW6cvao6DwN_09_c36b4ba641a473d0810ede3aeb980c80_video_240p_converted.mp4

In For Culture

Recent Posts

5 ushqimet më të shëndetshme të vjeshtës

Vjeshta është stina ideale për shumë fruta, zarzavate peshk, ushqime të nëntokës të cilat mund…

7 mins ago

Ambiciet e italianëve, gjermanëve, kroatëve dhe serbëve për tokat e Sanxhakut

Shkruan: Ismet Aziz Shqiptarizim të popullsisë autoktone, joserbe, në Sanxhakun e Pazarit të Ri, qarqet…

23 mins ago

12 fjalë shqipe që 90% i shkruajnë gabim

“Gjuha, në të vërtetë, është pasuria jonë më e madhe…” – ka thënë dikur Rexhep…

36 mins ago

Si të Kuptoni nëse keni gurë në veshka – çfarë duhet të bëni

Gurët në veshka janë depozita mineralesh dhe kripërash që formohen në brendësi të veshkave. Prania…

45 mins ago

Gjurmët arkeologjike në fshatin Peshter dhe Brus

Shkruan: Qazim NAMANI Dr.Arkeologji/Trashëgimi KulturoreGjurmët e punimeve minerare në rajonin e Ulpianës Gjurmët e para…

2 hours ago

PA kimikate: Si ta zhdukësh nuancën e verdhë te rrobat e bardha

Me shumë mundësi edhe kjo verë ju ka gjetur me një mal rroba të bardha…

3 hours ago