Një pendë e zogut Huia të Zelandës së Re, tashmë të zhdukur, ka vendosur një rekord botëror pasi u shit për 28.417 dollarë në një ankand.

Penda, që fillimisht pritej të shkonte deri në 3,000 dollarë, theu rekordin e mëparshëm që ishte për një pendë të së njëjtës specie me 450%.

Zogu Huia ishte i shenjtë për popullin Maori. Puplat e tyre shpesh mbaheshin në kokë nga krerët e fisit dhe familjet e tyre dhe gjithashtu dhuroheshin ose tregtoheshin.

Zogu Huia u pa për herë të fundit në vitin 1907, por pamjet e pakonfirmuara u raportuan për njëzet deri në tridhjetë vjet pas kësaj, sipas Muzeut të Zelandës së Re.

Huia ishte një zog këngëtar i vogël i familjes së zogjve në Zelandën e Re dhe ishte i

Në të kaluarën, pendët huia ishin një shenjë statusi për njerëzit Maori. Tashmë një zog i rrallë para ardhjes së evropianëve, specia u bë një objektiv për koleksionistët dhe tregtarët e modës pasi fitoi popullaritet në mesin e atyre që erdhën në Zelandën e Re, gjë që çoi në zhdukjen e tij./ BBC

/rtsh.al/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here