Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës (NASA) ka publikuar filtra të rinj në Instagram që ju mundësojnë të eksploroni hapësirën virtualisht. Megjithatë, këta filtra të rinj të Instagramit nuk janë si çdo filtër i zakonshëm.

Ata janë filtra të realitetit artificial tredimensionale (3D) që janë bërë duke përdorur të dhënat nga Observatori i rrezeve X Chandra të NASA-s dhe teleskopë të tjerë, raportoi Techlusive. NASA lançoi këto filtra për të përkujtuar 25 vjetorin e Observatorit.

Këta filtra tregojnë imazhe tredimensionale të fenomeneve astronomike. Sipas NASA-s, procesi i krijimit të këtyre filtrave përfshinte modelim matematikor për të krijuar muzat kozmike, falë teknikave të reja në dispozicion.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here