Duke hedhur një vështrim të shpejtë prapa, dikush mund të mendojë se kërkimet në hapësirë ​​duket se kanë qenë rreth e rrotull për shekuj. Kjo është kështu për shkak të përparimeve të pabesueshme që kanë ndodhur me kalimin e kohës. Megjithatë, organizata si NASA u themeluan në vitet 1950 dhe 1960. Në fakt, imazhi i parë i globit është bërë pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. Është e vërtetë që prej shekujsh dihet se Toka është sferike, por ky përfundim është arritur pas kryerjes së studimeve të shumta në sipërfaqen e tokës. Duhet të ktheheni në 24 tetor 1946, për të pasur fotografinë e parë nga lart. Gjithashtu, çuditërisht, e gjitha ishte për shkak të një rakete të prodhuar nga nazistët, e kapur nga Shtetet e Bashkuara pas përfundimit të luftës dhe ku Hitleri jo vetëm shpresonte të realizonte bombën bërthamore, por edhe të sulmonte SHBA-të.

Hedhja e raketës u zhvillua në rrezen e raketave White Sands në Nju Meksiko, SHBA. Për të marrë imazhin në fjalë, u krye një proces i përgatitur posaçërisht për të mundësuar vendosjen e një kamere në një ndarje afër rezervuarëve të karburantit. Në mënyrë të ngjashme, kamera ishte programuar për të marrë një fotografi çdo sekondë e gjysmë pas ngritjes. Raketa V-2, siç u quajt, u ngrit më shumë se 100 kilometra, duke bërë të mundur verifikimin e përsosur të sferës së planetit tonë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here