Hulumtuesit e Human’s Satori Threat Intelligence kanë zbuluar se disa aplikacione falas janë të rrezikshme, sepse supozohen të jenë përgjegjëse për përhapjen e malware.

Malware është softuer që instalohet në një kompjuter ose celular pa pëlqimin e përdoruesit, i cili bën veprime keqdashëse si vjedhja e fjalëkalimeve ose parave.

Aplikacionet kanë qenë në Play Store për më shumë se 9 muaj. Konkretisht, 9 muajt e fundit të vitit 2023. Këto janë aplikacione falas VPN.

 

Llogaritë bankare nuk rrezikohen nga këto aplikacione, por pajisja e infektuar mund të nisë sulme të ndryshme kibernetike: sulmet në faqe dhe organizata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here