Shëndeti i syve shpesh neglizhohet.

 

“Vetëm kur ka ndonjë problem, ju bëheni mirënjohës për shëndetin tuaj”, tha Dr. Michelle Holmes , një okuliste në Institutin e Neuroshkencës në Kaliforni.
Ka shumë që mund të bëni për të mbrojtur shëndetin e syve tuaj . Ju mund të vazhdoni me vizitat tuaja vjetore të syve, dhe të vendosni syze dielli për të mbrojtur sytë nga rrezet e dëmshme ultraviolet të diellit.

 

Por ka edhe një zakon që nuk duhet ta bëni kurrë, edhe pse mund të duket si kujdes për sytë: Mos përdorni pika për qetësimin e syve të kuq.

“Shqetësimi im me këto lloje pikash është se mund të përdoren nga dikush për të maskuar skuqjen dhe, shpesh, ajo skuqje është një simptomë e një gjendjeje më serioze,” tha Holmes.

Kur syri juaj është i irrituar, enët e gjakut të vendosura në pjesën e përparme të syrit do të zgjerohen dhe do të fryhen.

 

 

Pikat për lehtësimin e inflamacionit synojnë këto enë gjaku dhe përkohësisht, i bën sytë sërish të duken në rregull, por mund të maskojnë problemin në fjalë.

“Mund t’ju bëjë të mendoni se gjithçka është në rregull me sytë tuaj, kur me të vërtetë mund të jetë diçka mjaft serioze ajo që po ndodh,” tha Holmes. Është një fashë, jo një rregullim, shtoi ajo.

 

Kjo skuqje mund të ndihmojë mjekun tuaj të syrit të zbulojë sëmundjet e syrit . Me kushte të caktuara të syrit, koha është thelbësore. Nëse nuk trajtohen, ato mund të përkeqësohen dhe të çojnë në komplikime , duke përfshirë infeksione dhe, në raste të rënda, humbje të shikimit.

Ka mjete të tjera që mund të përdorni në vend të tyre.

Sa herë që një pacient i thotë Holmes se përdorin pika për qetësimin e syve, ajo rekomandon që në vend të kësaj të zgjedhin të përdorin lotët artificialë. Këshilla e saj: përdorni pika pa konservues – “ato janë më të buta me sytë”, shpjegoi ajo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here