Çipi në trurin e njeriut mund të komandojë një mouse pa prekur, vetëm duke menduar.

Kështu deklaron Elon Musk pas provave që janë bërë me pacientin e parë ku është vendosur çipi i neutralink.

Pas ndërhyrjes kirurgjikale në tru, për të vendosur çipin, pacienti e ka marrë veten dhe po shërohet.

“Përparimi është i mirë. Pacienti duket se është shëruar plotësisht, pa asnjë efekt negativ,” tha Musk.

“Pacienti është në gjendje të lëvizë mausin rreth ekranit vetëm duke menduar.”

Çipi i trurit u implantua me sukses muajin e kaluar pasi kompania mori miratimin nga FDA.

Qëllimi i çipit të trurit është që të lejojë përdoruesit me aftësi të kufizuara si Stephen Hawking të komunikojnë më shpejt. Ai gjithashtu tha se do të jetë në gjendje të trajtojë obezitetin, autizmin, depresionin dhe skizofreninë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here