Gjatë natës, trupi dehidratohet dhe nevoja për ujë prish gjumin.

Disa njerëz mbajnë gjithmonë ujë pranë krevatit.

Disa mbajnë një shishe apo një gotë të mbushur plot.

Të nesërmen, ata që pinë ujin nga gota, tregojnë se shija e tij bëhet e çuditshme.

Ata vërejnë një ndryshim në dukje të lehtë të shijes së tij.

 

Është e vërtetë që uji nuk ka shije, por studimet tregojnë se uji i lënë jashtë pas kontaktit me dioksidin e karbonit në ajër, gjë që ndryshon aciditetin e tij.

 

Çfarë ndodh me ujin e lënë jashtë gjatë natës?

Shija është nga shqisat më të komplikuara thonë ekspertët.

Sipas tyre, nëse njeriu pi ujë nga gota që ka mbushur në mbrëmje, do të mbajë mend në ndërgjegje shijen e mëparshme të tij.

Gjatë natës, uji në gotë avullon në sasi të vogla.

Një gjë e tillë do të shkaktojë një përqendrim të aromave të substancave të tjera në ajër dhe në gotë.

Shija e tjetërsuar e ujit të lënë jashtë gjatë natës ka të bëjë me ajrin dhe jo ujin, thonë ekspertët.

A mund të pihet uji i lënë jashtë gjatë natës?

Për fat të mirë, uji nuk përmban as sheqerna, as yndyra dhe as proteina të cilat mund të prishen pas një kohe të caktuar.

Pra, uji i lënë jashtë gjatë natës mund të pihet pa problem, gjithmonë nëse në gotë nuk ka rënë ndonjë mizë, mushkonjë a substancë e çuditshme .

Nga ana tjetër, konsumatori duhet të shqetësohet edhe për faktorë të tjerë.

Uji nuk duhet të qëndrojë jashtë për ditë ose javë të tëra dhe më pas të pihet.

Njeriu nuk duhet të përdorë të njëjtën gotë të palarë uji dhe nuk duhet ta ndajë gotën e tij me të tjerët.

Në aspektin e sigurisë, njeriu duhet të jetë i vëmendshëm edhe ndaj larjes së duarve pas shkuarjes në banjë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here