Ushqimet më të njohura që konsiderohen të rrezikshme për t’u ngrënë nga fëmijët për shkak të formës së rrumbullakët janë rrushi ose domatet qershi. Por së fundmi është treguar se edhe kokoshkat janë po aq lart në listën e ushqimeve që janë të rrezikshme për mbytje .

 

Ekspertët thonë se është më mirë të prisni që t’i jepni fëmijës kokoshka derisa ai të jetë të paktën 4 vjeç. Sapo fëmija të rritet, ai do të jetë në gjendje ta përtypë më me kujdes dhe nuk do të jetë i rrezikshëm për t’u ngrënë.

 

 

Arsyeja pse kokoshkat janë kaq të rrezikshme është për shkak të kokrrave të vogla të misrit të fshehura brenda. Këto bërthama janë aq të lehta sa mund të futen lehtësisht në ezofag, duke i vënë fëmijët në rrezik aspirimi ose mbytjeje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here