Vendet evropiane janë destinacione të njohura për punëtorët e huaj, disa i kushtojnë vëmendje kushteve të punës, ndërsa të tjerë kërkojnë të shkojnë në BE për paga më të larta.

SchengenVisaInfo.com ka përpiluar një listë të pozicioneve me pagesë të lartë në Evropë.

Shkencëtar i të Dhënave

Ky profesion është shumë i kërkuar në të gjithë Evropën pasi ekspertiza e tyre nevojitet për të marrë vendime të informuara, për të optimizuar operacionet dhe për të parashikuar tendencat e së ardhmes, thelbësore për botën e drejtuar nga të dhënat në të cilën jetojmë. Puna e tyre përbëhet nga metoda statistikore, matematikore dhe llogaritëse që ata përdorin për të zgjidhur probleme komplekse që lidhen me bizneset.
Sipas NorthWest Executive Education, shkencëtarët e të dhënave në Gjermani fitojnë rreth 61,854 € në vit, ndërsa në Zvicër, këta punëtorë fitojnë 9,443 € në muaj – 113,318 € në vit.

Drejtor financiar

Rregullat më të çuditshme turistike të Europës në vitin 2023
Duke qenë përgjegjës për shëndetin financiar të një organizate, drejtorët financiarë e udhëheqin një kompani drejt përfitimit dhe qëndrueshmërisë. Kjo punë paguhet rreth 144,366 € në vit në Gjermani dhe 75,002 € në Francë, ndërsa drejtorët financiarë në Mbretërinë e Bashkuar fitojnë rreth 110,061 € në vit.

Menaxher i zhvillimit të biznesit

Holanda është vendi që i paguan këta profesionistë më së shumti në Evropë, rreth 100,504 € në vit, e ndjekur nga Mbretëria e Bashkuar (119,154 €) dhe Gjermania (101,182 €).

Menaxherët e zhvillimit të biznesit janë përgjegjës për identifikimin e mundësive të rritjes së biznesit, ndërtimin dhe ruajtjen e marrëdhënieve me perspektivat dhe udhëheqjen e zgjerimit të kompanisë. Është një biznes shumë konkurrues dhe sfidues, por një karrierë shumë shpërblyese.

Menaxher i produktit

Këta profesionistë mbikëqyrin zhvillimin, prodhimin dhe tregtimin e produkteve të një kompanie, duke siguruar që produktet plotësojnë nevojat e tregut. Ky rol është gjithashtu përgjegjës për inovacionin e produkteve përkatëse dhe konkurruese.

Një menaxher produkti në Gjermani paguhet rreth 5,950 € në muaj (71,404 € në vit), ndërsa Britania e Madhe, e cila është vendi më i paguar për këtë rol, i paguan menaxherët e produkteve rreth 152,127 € në vit, ekuivalente me 12,677 € çdo muaj. Në Francë, një menaxher produkti mund të bëjë, mesatarisht, rreth 8,844 çdo muaj.

Menaxher i Projektit

Pagat mesatare vjetore për menaxherët e projektit janë rreth 127,362 € në Mbretërinë e Bashkuar, 113,211 € në Gjermani dhe 109,673 € në Francë.

Duke pasur parasysh ekzekutimin e njëkohshëm të projekteve të ndryshme të ndërlikuara nga bizneset, menaxhimi efektiv i projektit luan një rol kyç në sigurimin e ofrimit të përpiktë dhe përdorimit të burimeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here