Jeni nga ata që e futni karikuesin në prizë dhe e lini ashtu edhe pasi pajisja juaj të jetë karikuar dhe ndonjëherë mund të qëndrojë kështu për ditë të tëra? Lexoni më poshtë pse nuk duhet ta bëni këtë dhe çfarë efektesh negative mund të ketë ky gabim.
Kompanitë e Meyer, një kompani ngrohjeje, klimatizimi, hidraulike dhe instalime elektrike, paralajmërojnë për tre dobësitë e lënies së një karikuesi në një prizë për një kohë të gjatë, përcjell Fol Drejt.

Rrezik zjarri

Një nga rreziqet më të mëdha të lënies së karikuesit të telefonit në prizë është rreziku i zjarrit. Nëse ngarkuesi juaj nxehet, diçka mund të marrë flakë. Kjo është veçanërisht e rrezikshme nëse e lini karikuesin ndezur gjatë natës, pasi mund të mos jeni afër për të vënë re zjarrin.

Faturat e larta të energjisë elektrike

Një tjetër dobësi për të lënë karikuesin e telefonit në prizë është se mund të rrisë faturat e energjisë elektrike. Edhe kur telefoni juaj nuk është i lidhur me karikuesin, vetë karikuesi ende po konsumon energji. Pra, nëse e lini të ndezur gjatë gjithë kohës, mund të përfundoni duke humbur shumë para në faturën tuaj të energjisë elektrike.

Përdor energji

Lënia e karikuesit të telefonit në prizë jo vetëm që rrit faturat e energjisë elektrike, por edhe harxhon energji. Kur e lini karikuesin ndezur, edhe nëse telefoni nuk është i lidhur me të, karikuesi përsëri përdor energjinë nga priza. Kjo do të thotë se e gjithë kjo energji e humbur shkon për ngrohjen e banesës tuaj dhe e bën ajrin edhe më të ndotur./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here