Shenja e mashkullit ka pantallona, shenja e femrës është me një fustan – të paktën ne menduam kështu deri vonë, derisa Axosoft me bazë në Arizona krijoi një fushatë për të barazuar burrat dhe gratë në disa profesione të zakonshme mashkullore, kështu që ata zbuluan se nuk ishte kurrë në të vërtetë një fustan në shenjën e tualetit të një gruaje, shkruan The Mirror.

Tanja Katan nga Axosoft pretendon se trekëndëshi nuk duhet të ishte kurrë një fustan, por një mantel, ndaj thonë se gratë mund të jenë super-heronj.

“Në shkencë, teknologji, art, matematikë, politikë, në rrugë dhe në shtëpitë tona, gratë shpesh janë të padukshme, të paftuara ose thjesht të anashkaluar. Vajzat dhe gratë që janë të interesuara për shkencë, teknologji, mekanikë dhe matematikë janë pakicë”, thanë nga kompania.
Fushata “It was never a dress” synon të inkurajojë bisedat rreth pranimit të grave në çdo profesion. Nuk bëhet fjalë vetëm për barazinë e grave, por edhe për plotësimin e mungesës së madhe të vendeve të punës në shumë profesione dhe hendekut që ekziston midis pagave që marrin gratë për të njëjtën punë në raport me kolegët e tyre meshkuj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here