Do të ishte shumë mirë nëse do të jetonim të shëndetshëm deri në ditën e fundit. Disa njerëz madje mund të kenë sukses. Ata mund të arrijnë një moshë të vjetër, pa probleme të veçanta shëndetësore. Është ADN e mirë, është ushqimi, vendi, marrëdhëniet dhe mijëra faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në jetëgjatësinë e mirë.

Mund të mos e dimë se si do të zhvillohet shëndeti ynë, por ajo që dimë me siguri është se sa më herët ta kapim një problem shëndetësor, aq më i mirë do të jetë trajtimi i tij.

Pra, mos prisni derisa të shihni një simptomë, por të paktën bëni rregullisht testet bazë që do të gjeni më poshtë, veçanërisht nëse jeni mbi 30 vjeç:

  • Kontroll kardiak
  • Testet biokimike
  • Mamografia
  • Depistimi për kancerin e zorrës së trashë
  • Kontrolli i presionit të gjakut
  • Testi i densitetit të kockave
  • Ekzaminimi i legenit dhe Paptesti
  • Ekzaminimi për aneurizëm të aortës abdominale
  • Ekzaminimi i syve
  • Testet e shpeshta të urinës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here