Për vozitësit dihet që problem mjaft të madh paraqesin mjegullat në xham para se ta ndezin veturën.

Disa këshilla do t’ju ndihmojnë që të hiqni qafe ato dritare të mjegullta sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që të mund të ktheheni në rrugë të sigurt.

“Bravo, jepe njoftimin”, Berisha komenton bisedën me Genc Rulin që është n…
Ngrohësja ndizet dhe dritaret hapen

Mos e ndizni butonin e riciklimit të ventilimit, përkundrazi mbajeni të fikur. Nëse e bëni atë, makina juaj nuk do të sjellë ajër të ri. Ndizni ngrohësen sepse ajri i ngrohtë bllokon më shumë lagështi sesa ajrin e ftohtë. Në ndërkohë, hapja e dritareve mund të ndihmojë në lirimin e lagështisë.

Kondicioneri i ndezur

Shumica e njerëzve e ndezin kondicionerin vetëm për t’u freskuar në ditët e ngrohta të verës. Por gjithashtu mund të jetë i dobishëm në dimër. AC është në fakt një mënyrë më efektive për të hequr qafe ajrin e lagësht sesa ndezja e ngrohëses. Sidoqoftë, është gjithmonë një ide e mirë të ndizni AC çdo herë në kohë, kjo do të ndihmojë në parandalimin e aromave dhe grumbullimit të baktereve.

Mbani makinën tuaj të thatë

Pasi të jeni në shtëpi, është një ide e mirë të hapni dritaret për pak ventilim. Kjo është, nëse keni një vend të thatë për të parkuar ose një garazh, natyrisht.

Pastrues i lagështisë

Ka produkte speciale dehumidifikuese, si ‘dehumidifiers’ ose jastëkë të veçantë. Ju mund t’i blini këto për të hequr qafe lagështinë në makinën tuaj. Dhe për pronarët e maceve, mbeturinat e koteleve në një çorape të vjetër mund të ndihmojnë gjithashtu.

Shampo

Fërkoni pak sapun ose shampo në pjesën e brendshme të xhamit për të parandaluar mjegullën. Padyshim që jo shumë, përndryshe nuk do të jeni në gjendje ta shihni rrugën siç duhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here