NASA ka konfirmuar se unazat do të jenë të dukshme deri në vitin 2025 kur Saturni anon drejt Tokës dhe i kthen unazat gjigante në një vijë pothuajse të padukshme.

Unazat e Saturnit janë struktura të mëdha, që shtrihen deri në 43,500 deri në 87,000 milje (70,000 deri në 140,000 km) në vende.

Shkencëtarët thonë se megjithëse janë të mëdhenj, janë të hollë, gjë që i bën të zhduken kur shikohen nga ana.

Unazat nuk janë zhdukur përgjithmonë, ato do të anojnë përsëri drejt Tokës gjatë fazës tjetër të orbitës 29-vjeçare të Saturnit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here