Edhe kur jeni të suksesshëm, ndonjëherë mund të ketë pakënaqësi dhe ndjenjë mosplotësimi

Psikiatri thotë se arsyeja është e qartë.

Nasser Gaemi, profesor i psikiatrisë në Qendrën Mjekësore Tufts, në Boston, tha kohë më parë se ai beson se “suksesi në vetvete është pengesa më e madhe për sukses”.

Në një intervistë për portalin Psychology Today, ky specialist shpjegoi se njerëzit që bëhen shumë të suksesshëm në një fushë të caktuar, ndalojnë së përparuari dhe janë të pakënaqur dhe të paplotësuar.

Siç shtoi ai, për të vazhduar përparimin dhe zhvillimin, është e nevojshme të ndryshojmë një pjesë të konsiderueshme të jetës sonë çdo dhjetë vjet. Mund të jetë një punë, një hobi apo diçka e ngjashme që mbulon një pjesë të madhe të jetës sonë.

Siç theksoi ai, ndryshimi është diçka që mund të na sjellë një ndjenjë më të madhe të të qenit i shpërblyer dhe të na bëjë më të lumtur sesa kur jemi vazhdimisht në të njëjtin vend dhe bëjmë atë që jemi mësuar.

– Duhet të ndryshoni atë që bëni apo si jetoni çdo dhjetë vjet – beson Dr. Gaemi.

Nëse gjërat shkojnë keq, ai beson se duhet bërë një ndryshim domethënës pas pesë vitesh. Megjithatë, nëse jeni të kënaqur, për shembull me karrierën tuaj, koha për një ndryshim është maksimumi pas 15 vjetësh.

– Shumë shpesh mendojmë se duhet t’i ndryshojmë gjërat nëse nuk po shkojnë mirë ose nëse nuk kemi sukses në një farë mënyre. Është e vërtetë. Por ne nuk e kuptojmë se duhet të ndryshojmë diçka edhe kur arrijmë sukses – thotë doktor Nassr Gaemi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here