Udhëtimi nëpër menopauzë mund të sjellë një mori ndryshimesh në trupin e një gruaje, por ajo që shpesh nuk raportohet është ndikimi i saj në shëndetin mendor.

Një nga aspektet më pak të diskutuara të mirëqenies së grave është tranzicioni i mundimshëm gjatë menopauzës që vjen me një sërë sfidash të shëndetit fizik dhe mendor.

Udhëtimi para menopauzës për një grua mund të sjellë shumë surpriza në formën e ndezjeve të nxehta, pagjumësisë, shqetësimit gjatë natës deri te thatësia vaginale, periodat e parregullta dhe ndryshimet e humorit.

Menopauza gjithashtu mund të dyfishojë rrezikun e depresionit tek gratë dhe ndërsa kjo fazë mund të jetë e përkohshme, mund të jetë shumë shqetësuese për atë që e kalon.

Megjithatë, me mbështetjen e ekspertëve mjekësorë, të afërm dhe të dashur, dhe masat e vetëkujdesit, mund të lundrohet lehtësisht në këtë fazë vendimtare.

Menopauza ka marrë shumë vëmendje vitet e fundit pasi më shumë gra që punojnë kanë filluar të flasin për mënyrën se si ato përballen me vështirësitë që sjell kjo fazë natyrale e jetës.

Simptomat e lidhura me menopauzën shpesh mund t’i bëjnë gratë të luftojnë në vendin e punës, ndoshta edhe duke pasur nevojë të bëjnë pushime të gjata nga punësimi i tyre, duke penguar jo vetëm mirëqenien dhe ndjenjën e besimit, por avancimin e tyre profesional dhe duke dëmtuar ekuilibrin e korporatës, shkruan Hindustan Times.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here