Nëse jeni duke kërkuar për një destinacion jo shumë të njohur, por të mahnitshëm, me arkitekturë të bukur, çmime të ulëta, ushqim të mirë dhe një grusht gjërash për të parë, ky vend është me të vërtetë perfekt.

Me mbi 600.000 banorë, Wroclaw është qyteti i katërt më i madh në Poloni.

Wroclaw ka deri në 12 lumenj, 21 ishuj dhe më shumë se 300 ura, dhe për shkak të klimës së këndshme dhe çmimeve miqësore, është një nga qytetet e preferuara për të jetuar në Poloni, nëse jo më gjerë.

Qyteti i vjetër është një nga më të bukurit në Evropë dhe ka ndërtesa të bukura, katedrale dhe pamje të mrekullueshme.

Shumë nga ndërtesat në qytetin e vjetër piktoresk janë të lyera me ngjyra të ndezura që pasqyrojnë atmosferën rinore dhe krijuese të qytetit, duke e bwrw Wroclaw një nga qytetet më shumëngjyrëshe në botë.

Wrocław ka ishullin e tij ‘Ostrow Tumski’ kushtuar adhurimit fetar. Është një shëtitje e lehtë nga Qyteti i Vjetër dhe është shtëpia e Katedrales më domethënëse në qytet dhe një nga ikonat e saj më të qëndrueshme: Katedralja e Shën Gjon Pagëzuesit.

Ky qytet është një nga qendrat kryesore akademike të Polonisë dhe është shtëpia e një numri universitetesh, më i madhi prej të cilëve është Universiteti 300-vjeçar i Wroclaw. Studentët shkojnë jo vetëm për shkak të standardit të shkëlqyer të arsimit që ofron, por edhe për shkak të mënyrës së tij të gjallë dhe të kulturuar të jetesës.

Ushqimi polak është një nga më të mirët në Evropën Lindore, ku duhen provuar pierogi-t e famshëm polakë të mbushura tradicionalisht me lakër turshi, patate, mish të bluar, djathë ose fruta, dhe bigos një zierje shumë tradicionale e gjahtarit e bërë me lakër turshi dhe copa mishi dhe salqice.

Ndërsa ecni nëpër qytet, mund të shihni edhe qindra banorë të pazakontë, 300 skulptura xhuxhësh tw shpwrndarw kudo.

Një nga vendet që duhet parë është tregu i qytetit, që u rindërtua pothuajse tërësisht pas luftës së vitit 1945, ku mund të ndjeni frymën e qytetit, si dhe të provoni disa specialitete lokale, madje edhe të mësoni pak polonisht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here