Thinjat e parakohshme të flokëve janë një problem i zakonshëm me të cilin përballen shumë të rinj dhe adoleshentë.

Siç transmeton Top Channel, zakonisht shkaktohet për shkak të mungesës së lëndëve ushqyese ose ndonjëherë mund të jetë gjenetik. Por, ka edhe faktorë të tjerë:

Stresi
Shkaku i parë është stresi. Stresi ndikon në trupin tonë në mënyra të ndryshme. Hulumtimet pretendojnë se rritja e nivelit të stresit mund të përshpejtojë procesin e plakjes së bashku me reduktimin e prodhimit të qelizave staminale që prodhojnë pigment.

Tymi që del nga duhani përmban kimikate që gjithashtu mund të përshpejtojnë plakjen e flokëve. Përveç kësaj, duhani gjithashtu ngadalëson prodhimin e aromatazës, një enzimë thelbësore për shëndetin e flokëve.

Mangësi në lëndët ushqyese
Mangësitë mund të shkaktojnë shumë probleme duke përfshirë thinjat e parakohshme të flokëve. Hulumtimet thonë se mungesa e lëndëve ushqyese të vitaminës D, E, biotinës, B-6, bakrit dhe B-12 mund të përshpejtojë plakjen dhe të shkaktojë thinja flokësh.

Mungesa e gjumit
Gjumi i dobët ose mungesa e gjumit gjithashtu mund të çojë në thinja të parakohshme të flokëve. Kur një person nuk fle mirë, mund të shkaktojë inflamacion, dobësim të qelizave staminale dhe përshpejtimin e plakjes.

Mos-hidratimi në mënyrë adekuate
Uji mund të zgjidhë shumicën e problemeve tona shëndetësore. Pra, kur trupit tonë i mungon sasia e duhur, ajo mund të ndikojë edhe në flokët tanë. Kjo është kryesisht për shkak të lagështisë së pamjaftueshme në fijet e flokëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here