Pjatalarëset moderne janë efektive në tharje pasi të kenë mbaruar larjen, përveç enëve plastike.

Meqenëse shumica e enëve plastike nuk janë të dendura sa enët e gatimit prej qeramike ose enët metalike, ato e humbasin nxehtësinë shumë më shpejt.

“Pllakat dhe takëmet plastike janë dukshëm më të lehta se artikujt prej qeramike ose çeliku inoks dhe kapaciteti specifik i nxehtësisë është pothuajse i njëjtë, kështu që ka më pak nxehtësi të ruajtur në plastikë,” thotë Roger Kemp, anëtar i Akademisë Mbretërore të Inxhinierisë dhe Profesor pranë Universitetit në Lancaster.

“Nxehtësia e ruajtur që mbetet në metal ose porcelan i mban ato në një temperaturë pak më të lartë se ajri. Uji në plastikë nuk avullohet. Ka probleme të ngjashme me larjen e tabakave të holla të ushqimit prej alumini pasi ato janë shumë të lehta dhe të dobëta në ruajtjen e nxehtësisë,” ka thënë ai.

Këshilla e ekspertëve për heqjen e ujit që ende është ngjitur pas plastikës pas larjes është: “Lërini enët në raftin e tharjes pasi t’i hiqni nga rondela”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here