Thënë kështu, ka një pikë që ndoshta po e anashkaloni në rutinën tuaj të pastrimit që po përhap mikrobe në të gjithë shtëpinë tuaj.

Duke folur për Insider, ekspertja e pastrimit dhe ish-teknike e grumbullimit, Fiona Mills, këshilloi se si të pastroni sipërfaqen më të ndotur në shtëpinë tuaj, dorezat e dyerve.

Dorezat e dyerve janë “ndër pesë objektet më të pista në një shtëpi”, sipas Mills. “Mendoni se sa njerëz prekin një dorezë dere në një ditë, pastaj mendoni se sa herë çdo person do të prekë të njëjtën dorezë dere”, tha Mills.

“Prekja e dorezave është një nga mënyrat më të shpejta të përhapjes së viruseve dhe baktereve sepse të gjithë po i prekin ato dhe ato rrallë pastrohen. Mesatarisht, ka të paktën pesë baktere të ndryshme në dorezat e dyerve dhe të kabinetit, si dhe në qoshet e mureve që njerëzit prekin në mënyrë rutinore”, vazhdoi ajo.

Për fat të mirë, duke qenë se doreza e derës është një sipërfaqe jo poroze, shumica e viruseve në të do të zhdukeshin brenda 24 orëve me pastrimin e duhur. Sidoqoftë, në varësi të llojit, shkalla e mbijetesës së baktereve ndryshon nga orë në muaj.

Për të trajtuar problemet e dorezave të pista të dyerve, Mills sugjeroi një zgjidhje të thjeshtë: peceta dezinfektuese që përmbajnë komponime të amonit kuaternar, të njohur si një dezinfektues i suksesshëm kundër viruseve si COVID-19./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here