A keni dëgjuar për mis.terin prapa gurit Krishna’s Butterball.

Ekziston një shkëmb i madh në Indi i quajtur Krishna’s Butter ball. Qëndron i pjerrët por nuk bie edhe nëse 100 elefantë e tërh.eqin atë. Cila mund të jetë arsyeja?

Mitikisht thuhet se ka ca lidhje me Lordin Krishna.

Është një gur – një shkëmb që peshon një 250 ton! Ky gur masiv ka 6 metra lartësi dhe 5 metra i gjerë.

Qëndron në atë kodër për mijë vjet.

Ajo që e bën këtë shkëmb kaq interesant është se ai është i vendosur në shpat kodre dhe prek në një sipërfaqe shumë të vogël.

Çdo objekt i asaj madhësie dhe peshe i vendosur në të njëjtën pozitë, duke pr.ekur të njëjtën sipërfaqe, do të rrokulliset shumë lehtë dhe shpejtë.

Kjo është fizikë e thjeshtë. Mjaft interesante, ky shkëmb nuk rrotullohet kurrë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here