Jahja Drancolli

Familjen Durrsaku e takojmë për herë të parë në Genova të Italisë, sipas një dokumenti të vitit 1387. Kjo familje ishte vendosur në Genova pasi kishte emigruar nga Arbëria, duke ikur para inkursioneve osmane. Nga vendlindja, Durrësi, kanë marrë emrin pasardhësit e familjes, të cilët me kohë krijuan një pasuri të konsiderueshme. Në vitin 1528 ata hynë në Patriciatin e Genovas, duke marrë kështu të drejtat e plota të rezervuara për fisnikërinë. Ndërsa në vitin 1573 familja në fjalë i kishte dhënë shtetit të Genovas, princin e parë (dozhin). Prej kësaj kohe familja Durrsaku, e cila shfaqet relativisht vonë në patriciatin vendas, do të zërë një vend mjaft të spikatur, veçanërisht në shek. XVIII, në madhështinë dhe dashurinë për artin dhe kulturën!

Genova: Kopshti botanik i familjës Durrsaku (shek. XVIII-XIX)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here