Me këtë sekret të vogël do t`i bëni tiganët tuaj të duken si të rinj .Në ditët e sotme, tiganët e hekurit janë zëvendësuar nga enët prej teflon të veshur me alumin që nuk ngjisin.

Megjithatë, tiganët e hekurit janë të qëndrueshme dhe të besueshme, prandaj shumica e kuzhinierëve dhe kuzhinierëve kanë të tiullë në kuzhinë.

Por çfarë të bësh me një enë prej hekuri të ndryshkur? Ju mund ta hiqni ndryshkun dhe ta ruani enën tuaj me ndihmën e uthullës së mollës. Procesi është shumë i thjeshtë për të bërë.

Ajo që ju do t’iu duhet është ujë dhe uthull molle, si dhe një pastrues gërryes.

Bëni një përzierje me 50% ujë dhe 50% uthull dhe lëreni të zhytur në të deri në 6 orë varet se sa i tmerrshëm është ndryshku.

Për ta bërë të gatshëm për t’u përdorur përsëri, lajeni dhe fshijeni në të gjithë sipërfaqen.

Vendoseni në një furrë të nxehtë në 180 gradë për 15 minuta në mënyrë që ta thani mirë. Dhe me pas tigani do te jete ashtu sic ju do donit ta kishit,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here