Një familje etnike shqiptare në fillim të shekullit të 20-të në Damask të Sirisë

Stërgjyshi i familjes Dawood-ti (Dauti), në fotografi, i shpëtoi luftës dhe masakrave serbe të asaj kohe në trojet shqiptare dhe u nis për në Siri dhe u vendos atje. (Arnauti nga Ballkani në Damask)

Kjo familje sigurisht nuk qe e vetmja e shpërngulur në vendet arabe. “Arnaut” ose “Arnavud” janë etnonime turke që përdoren për të treguar njerëzit që erdhën nga Shqipëria në Turqi gjatë epokës osmane.

Kur osmanët sundonin rajonin e Levantit, shumë nga këta “arnautë” ose shqiptarë emigruan në shtetet arabe, disa prej të cilëve u vendosën në Siri dhe vazhduan t’i referoheshin vetes si “Arnaut”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here