Historia jonë fillon në Bashkimin Sovjetik, në Rusi konkretisht. Sergei Krikalev lindi më 27 gusht 1958, në qytetin e Leningradit, i njohur si Shën Petersburg në ditët e sotme. Si djalë i ri, Sergei ishte shumë i vetëdijshëm për garën intensive të hapësirës midis Bashkimit Sovjetik dhe SHBA-së. Një rezultat i mesit të Luftës së Ftohtë të shekullit të 20-të, Gara në Hapësirë ​​ishte një seri ekspozitash teknologjike konkurruese, ku secila palë synonte të provonte epërsinë në fluturimet në hapësirë. Me kalimin e viteve, Sergei vazhdoi t’i mbajë sytë në garën hapsinore dhe fitoi një diplomë në inxhinieri mekanike në 1981 nga Instituti Mekanik i Leningradit. Pas diplomimit, Sergei gjeti punë me “Energia”, organizata industriale ruse përgjegjëse për aktivitetet e fluturimeve hapësinore për programin hapësinor Sovjetik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here