Sekreti për të shëruar kancerin dhe sëmundjet e lidhura me moshën, mund të gjenden në peshkaqenët e ngjyrës së bardhë. Kështu kanë bërë të ditur ekspertët, ndërsa theksohet se harta e parë e ADN-së e peshqve të bardhë ka zbuluar mutacione të cilat mbrojnë kafshët kundër kancerit dhe sëmundjeve të tjera.

Shkencëtarët shpresojnë se më shumë kërkime mund të ndihmojnë për të zbatuar gjetjet për trajtimin e sëmundjeve të lidhura me moshën tek njerëzit.

Peshkaqenët gjigant gjithashtu kanë aftësinë për të riparuar ADN-në e tyre – diçka që nuk mund ta bëjnë njerëzit.Hulumtimi u krye nga një ekip shkencëtarësh në Fondacionin të Ruajmë Detin dhe Hulumtuesit e Peshkaqenëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here