Fahri Xharra

Pra, e vërtetuar nga dy shkencëtar serb të Insitutit atomik “ Vinça” e Beogradit , Dr. Sanja Glišić and dr. Dragan Alavantić from the Vinča Institute confirmed bio-chemically the 49% of the Altai-Anatolian (Turkish) marker HG-2 among the Serbs. Both were employed until confirmed: Institute of Nuclear Sciences “Vinča”)

(Boll me frigë po e shkruaj këtë shkrim shkencor, sepse neo-otomani Agron Shala mundet neser te del ne telegrafi.com me ndonjë parodi tjetër, sepse shkenca po e vërteton që serbët, gjenetikisht janë turq. atij nuk i pëlqejnë aspak këto zbulime. Ani tani kur ta sheh krahasimin, do të del mendësh krejt.)

Te kaloj në qëllimin e shkrimit. Pra institutet botërore të gjenetikes dhe ai i “Vinçes” në Beograd e kanë vërtetuar që serbët janë gjenetikisht 49% turq. Lajmin tronditës për serbët mund ta lexoni në:

–https://www.sandzakvijesti.net/srbi-imaju-49-turskih-genah

–http://nezavisna-drzava-hrvatska.com/html/serbische_genetik.html

–http://www.klobuk.info/78-vijesti/109-genetska-laboratorija-u-vancouveru-dokazala-srbi-su-genetski-turci

– Srbi imaju 49% turskih gena? – është titulli i shkrimit në të gjitha portalet.
Sipas gazetës ‘ Slobodna Dalamcija” tek serbët në Srbi janë gjetur shënimet që ata janë me 49 % të gjeneve “altajo-anatolski “, lajm origjinal i dhënë në gazeten shkencore “ Science 2000” (http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/290/5494/1155) me titull:” “The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective “ ,të cilin e kanë nënshkruar këto institute shkencore :

1 Dipartimento di Genetica e Microbiologia, Università di Pavia, Via Ferrata 1, 27100 Pavia, Italy.
2 Department of Genetics, Stanford University School of Medicine, 300 Pasteur Drive, Stanford, CA 94305-5120, USA.

3 Dipartimento di Biologia Cellulare, Università della Calabria, 87030 Rende, Italy.
4 Stanford Genome Technology Center, 855 California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA.
5 International Medico-Genetic Centre, Hospital Nol, 57 Artem Str, 340000 Donetsk, Ukraine.

6 Department of Oncology, Pathology and Medical Genetics, University of Umeå, S-901 85 Umeå, Sweden.

7 Dipartimento di Zoologia e Antropologia Biologica, Università di Sassari, Via Regina Margherita, 15, 07100 Sassari, Italy.

8 Department of Genetics, Development and Molecular Biology, Aristotle University, 54006 Thessaloniki, Macedonia, Greece.

9 Institute of Molecular Genetics, Russian Academy of Sciences, Kurchatov Square, 2, Moscow 123182, Russia.

10 Clinical Hospital Center Osijek, Department of Pathology Medical School, J Huttlera 4, 31000 Osijek, Croatia.

11 Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Lublinie-Oddzial w, Zamosciu, ul Legionow 10, 22400 Zamosc, Poland.

12 Samodzielny Publiczny Szpital Wojwodzki im. Papieza Jona Pawla II w, Zamosciu, ul Legionow 10, 22400 Zamosc, Poland.

13 University Hospital Split, Department of Pediatrics, Laboratory for Clinical and Forensic Genetics, Spinèiæeva 1, 21000 Split, Croatia.

Lajmi i larguar me njëherë nga mediumet serbe është ky :

“ Dr. Sanja Glishiq dhe Dr, Dragan Alavantiq nga Instituti i Vinçes e kanë vërtetuar se serbet janë 49 % me markerin HG-2, vetëm 16 % , gjeni sllav tip Eu19 ( kryesisht në Vojvodinë), 13 % nga afrohamitet jugor dhe disa grupime të vogla.

(Dr. Sanja Glišić i dr. Dragan Alavantić iz Instituta Vinča biokemijski su potvrdili kod Srba: 49% altajsko-anatolski marker HG-2, tek 16% slavenski tip Eu19 (uglavnom u Vojvodini), 13% južni afrohamitski tip i ostale
manje skupine.)

Nga Instituti kanadez :(The sources on the genetics of Serbs are the work of Zoe H. Rosser and 87 coauthors from the year 2000. These findings were published in the “American Journal of Human Genetics” number 67 on pages 1526-1543 also in the magazine “Science 2000” , as well as in the world’s largest gene laboratory in Vancouver / Canada www.genbase.com . )

Pra Agron Shala, pranoji faktet, dhe lere filozofinë e vdekur të kundërshtimit të paguar.

Fahri Xharra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here