Informacion i rëndësishëm për çdo shofer, dhe për cdo autombjet.

Nëse jemi një tip që sdoni asnjë dritë në automjetin tuaj të jetë ndezur, duhet që në kohë ta kontroloni dhe sipas nevojës edhe ta reparoni automjeton tuaj.

Tabela e instrumenteve është e madhe por me këto sinjale duhet kujdes pak më të madh.

  1. Spunojnë Airbegët – në qoftë se keni ndonjë ɑƙsȉ deήʈ airbegët tuaj nuk hapen.
  2. ABS – Pajisjet ABS nuk funksionojnë.
  3. Rryma – Ose bateria është e konsumuar, ose pajisja për mbushje s’funksionon.
  4. Freni i dorrës është i ngritur, ose keni probleme me pajisjet për frrenim.
  5. Drita e Motorit – keni ndonjë problem në motorin e veturës tuaj.
  6. Sasia e vajit në motor është e vogël.

Njëra prej tyre është drita e motorit, e cila shkëlqen në të verdhë (numri serial 5), dhe është shumë e rrëndësishme që ti bëni një kontrollë te mjeshtri, ta definoni se çfarë është defekti në fjalë.

Po sikur të futet në mes të drejtimit ose kur automjeti është nisur? A duhet të shkojmë menjëherë te një mekanik?

Zbulimi i defektit

Llamba është e lidhur me njësinë e kontrollit të motorit dhe nëse aktivizohet, do të thotë se një nga sensorët ka zbuluar një problem.

Gjatë funksionimit, sistemet mekanike kryejnë teste dhe nëse vlerat e kthimit nuk janë të sakta, kjo është një shkak për alarm. Provoni ta fikni dhe më pas të ndizni makinën – drita ndoshta do të fiket dhe mund të vazhdoni të vozitni.

Nëse mbetet i aktivizuar, vizitoni punëtorinë tuaj më të afërt. Atje ata do të bashkojnë automjetin tuaj në kompjuter dhe do të kontrollojnë parametrat.

Probleme të ndryshme janë të mundshme – nga të vogla deri te defektet e sensorëve, valvulave, sistemit të injektimit…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here