Jahja Drancolli

Gjergj Spani (mjek i Skënderbeut), pjesëtar i familjes së njohur bujare dhe princërore të Arbërisë, pasi mori doktoraturën në shkencat mjekësore në Universitetin e Padovës, u bë i njohur si mjek dhe bibliofil mjekësor jo vetëm në Padova. Dokumentet zyrtare të ruajtura në Arkivin Shtetëror të Padovës hedhin dritë mbi kontributin e tij, përveç në Padova dhe në qendra të tjera, edhe në Piove di Sacco Torren Sancti Martini, pranë Padovës, një qendër e njohur edhe sot për mjekësinë moderne!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here