Sot, kujtojmë 579 vjetorin e çlirimit të Krujës nga Gjergj Kastrioti Skënderbeu dhe fillimin e luftës legjendare kundër pushtimit osman.

Me braktisjen e kampit osman bashkë me 300 luftëtarë shqiptarë, Skënderbeu nisi menjëherë ushtarët e tij besnikë për në Krujë, ku mbërriti më 28 nëntor të vitit 1443. Me anë të një letre të falsifikuar drejtuar Guvernatorit të Krujës, ai çliroi qytetin dhe u bë zot i saj pikërisht atë ditë, duke ngritur flamurin e familjes së Kastriotëve, shqiponjën e zezë dykrerëshe në fushë të kuqe, e cila u bë dhe simboli i gjithë pranuar i kombit shqiptar.

📸 Gravurë e kthimit të Skënderbeut në Krujë nga Jost Amman (shekulli 16-të)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here