Xhenxhefili është një ushqim që përdoret jo vetëm si erëz në ushqim, por edhe në trajtimin e të përzierave dhe problemeve me stomakun. Të dhëna edhe më magjepsëse vijnë nga rezultatet e një studimi të ri që tregon se si kjo bimë është jashtëzakonisht e suksesshme në trajtimin e formave të ndryshme të kancerit.

Ekspertët nga Universiteti Shtetëror i Xhorxhias kryen kërkime te minjtë dhe rezultatet treguan se ekstrakti i xhenxhefilit mund të zvogëlojë madhësinë e tumoreve të prostatës deri në 56 për qind. Përveç kësaj, është treguar se xhenxhefili redukton inflamacionin në trup dhe e furnizon trupin me antioksidantë.

Një studim tjetër i kryer nga një organizatë jofitimprurëse tregoi se xhenxhefili luan një rol kyç në trajtimin e kancerit të gjirit dhe qelizave burimore të kancerit, të cilat dihet se janë jashtëzakonisht të vështira për t’u vrarë.

Qelizat staminale kanë aftësinë për t’u rigjeneruar dhe vetë-ripërtërirë, pësojnë ndryshime dhe mutacione të ndryshme, ndaj janë rezistente ndaj trajtimit konvencional si kimioterapia, dhe shpesh ndahen dhe formojnë koloni të reja kanceroze. Mënyra e vetme për të trajtuar një tumor është shkatërrimi i qelizave staminale në të.

Kur xhenxhefili thahet ose gatuhet, në të formohet përbërja organike shogaol. Mënyra se si ky përbërës lufton qelizat burimore të kancerit është magjepsëse.

Krahasuar me ilaçet kundër kancerit si Taxol, shogaol është treguar se vret më shumë qeliza dhe tumore kanceroze, dhe studiuesit raportojnë se përbërja është deri në 10,000 herë më e fuqishme se Taxol në vrasjen e qelizave kancerogjene, ndalimin e formimit të tumoreve të reja dhe ruajtjen e qelizave të shëndetshme në jetë.

Është e rëndësishme të theksohet se një studim i ngjashëm nuk është kryer ende te njerëzit, megjithatë, rezultatet janë premtuese dhe u japin shpresë pacientëve me kancer, veçanërisht duke marrë parasysh se sa e vështirë mund të jenë trajtimet konvencionale të kancerit për trupin dhe mendjen e pacientëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here