Në vitin 1939 Zonja de Florian la apartamentin e saj në Paris, Francë në moshën njëzet e tre vjeçare kur edhe fillon ŀưfʈɑ e dyʈȅ Boʈȅɾoɾe, me fri.kën se tr.upat gjermane po i afrohen Parisit.

Tetëdhjetë vjet më vonë, ata hapën apartamentin dhe zbuluan miliona thesare arti.

Gruaja ka fɾȋkȅ nga ɾɾeʐȉku, mbyll banesën dhe largohet me parisienët e tjerë. Zonja de Florian shkoi në jug në zonën e lirë, ku mund të jetonte e sigurt. Ajo nuk mund të kthehej më në banesën e saj. Megjithatë, ajo vazhdoi të paguante taksa për pjesën tjetër të jetës së saj. Në vitin 2020, zonja de Florian ʋdȉq në moshën nëntëdhjetë e një vjeçare.

Pas ʋdɵkjɵʂ së gruas, trashëgimtarët mësuan për banesën në Paris. Ata punësuan një specialist për të bërë një inventar të gjithçkaje në banesën e braktisur. Ata hapin derën dhe i gjithë ekipi është i ngurtë! Apartamenti eshte ne gjendje perfekte nga koha e para ŀưfʈes se dyte boterore.

Më e rëndësishmja, në apartament kishte shumë gjëra me vlerë. Enë prej druri, porcelani dhe qelqi. Pikturat u hoqën nga muret sikur të ishin gati për transport, por pronarët nuk kishin kohë të mjaftueshme për këtë.

Kjo tryezë duket sikur pret të kthehet te zonja. Krehërat, pluhuri dhe shishet e parfumit janë të shpërndara mbi të. Në cep të dhomës janë kukulla origjinale të pluhurosura Mickey Mouse. Ato janë pasqyrë e kohës para ŀưfʈes së Dytë Botërore.

Ndoshta zbulimi më interesant është imazhi i një gruaje të bukur me një fustan rozë. Hulumtimet e mëtejshme tregojnë se gruaja është Martha de Florian, gjyshja e zonjës de Florian.

Martha Del Florian ishte një aktore shumë e famshme pariziane që bënte një mënyrë jetese luksoze. Në banesë u gjet një koleksion letrash dashurie nga kërkuesit e famshëm, ku përfshiheshin disa kryeministra dhe presidentë.

Ndërsa Marta është fotografuar me Giovanni-n, kjo është një provë tjetër se ata ishin të dashuruar. Portreti i Martës u përfundua në vitin 1888, kur ajo ishte njëzet e katër vjeç. Në vitin 2020, piktura u shit për 3.4 milionë dollarë pasi u gjet në apartamentin e braktisur. Kjo ishte vlera më e rëndësishme e veprave të Xhovanit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here